Altijd iets nieuws

ACE Lighting is altijd op zoek naar iets nieuws, of het nu een nieuwe ontwerper of een nieuwe technologie is.

24/04/2017

Trends gespot in Milaan: Tubes

Gespot op de Euroluce Beurs in Milaan: Tubes. In alle maten, kleuren en materialen. Tijdens ons bezoek aan de grote verlichtingsbeurs Euroluce, die begin april plaatsvond in Milaan,  zagen we bij verschillende grote en kleine merken deze vorm terugkomen. Een elegante vorm die zowel industrieel als minimalistisch toegepast wordt. Veel producten die in Milaan getoond zijn, zijn prototypes en nog niet uitgebracht en leverbaar. In de loop van 2017 worden deze nieuwe ontwerpen leverbaar en kunt u ze terugvinden in onze winkel. Hieronder een overzicht van de meest opvallende nieuwe tubes uit de wereld van designverlichting.

 

FLOS

Dit armatuur van Flos is nog niet in productie, maar al wel getoond aan het publiek. Het designduo Ronan and Erwan Bouroullec hebben dit ontwerp voor Flos ontwikkeld. Zij werken al sinds 2006 met Flos samen en ook in 2017 levert dit opnieuw een prachtig armatuur op. Uitgegeven in verschillende kleuren en samenstellingen. Wanneer dit ontwerp geleverd gaat worden, kunt u deze terugvinden in onze Floswinkel en webshop.

 

Tom Dixon

Tom Dixon laat in zijn nieuwe collectie een tube in pendant en vloerlamp zien in een zwarte aluminium uitvoering. Het patroon op de tubes geeft een verrassend lichteffect. De pendant tubes kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. De tubes van Tom Dixon zijn inmiddels verkrijgbaar en zijn leverbaar vanaf juni 2017.

 

DCW Éditions

Dit Franse merk verrast met een elegante kleine tube. Naast de bestaande ‘In the Tubes’ van DCW, ontworpen door architect Dominique Perrault en ontwerper Gaëlle Lauriot-Prévost, komt DCW nu met een ontwerp van Ilia Potemine. De ISP is een licht dat zowel op tafel als aan de wand geplaatst kan worden. Het licht verdwijnt in zijn koker en dimt daarmee tot het uitgaat. Wanneer dit charmante lichtje leverbaar is, kunt u deze vinden in onze toonzaal en webshop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vibia

Vibia laat een glazen tube zien die indirect verlicht wordt via het glas. De glazen tube verspreidt het licht enkel aan de onderzijde vanuit de ingegraveerde lijnen. Het licht schijnt van boven in de tube, maar verspreidt daar geen licht. Het licht wordt verplaatst naar de onderzijde van de tube, waar het verspreid wordt. De tube zal later dit jaar leverbaar zijn, ook bij ACE.

 

Karven

Een kleiner merk, maar met een opvallend en industrieel ontwerp. Het Nederlandse merk Karven werkt samen met VanJoost die de serie Roest ontworpen heeft. Roest laat de schoonheid van roest zien en toont verschillende tubes die een warm licht verspreiden.

 

Ingo Maurer

Ingo Maurer blijft op zoek gaan naar verbazing en  verrassing. Dit keer lukt het Maurer door een tube te tonen in een bijzondere combinatie van materiaal en licht. Deze luchtige tube van 180 cm is flexibel en gevuld met lucht. Het armatuur wordt opgerold geleverd, zonder lucht, met een pompje om te tube op te blazen. Het armatuur kan zowel losstaand, als aan de wand of als pendant geplaatst worden. Het armatuur is getoond in Milaan als prototype en leverbaar vanaf najaar 2017.

 

Wil je up to date blijven?

Volg ons op facebook !