Altijd iets nieuws

ACE Lighting is altijd op zoek naar iets nieuws, of het nu een nieuwe ontwerper of een nieuwe technologie is.

09/10/2017

Studio Job, tussen kunst en design.

Het designduo Job Smeets en Nynke Tynagel begonnen in 2000 met Studio Job. Het bureau is gekend voor zijn excentrieke ontwerpen en heeft hier al heel wat bekendheid mee vergaard.

Het onbegrensd denken, zeg maar out-of-the-box-denken. De interesse in verschillende ambachten en disciplines. Het creëren van iets nieuws, iets onbekend of net iets bekend dat uit zijn context wordt geplaatst. Dit alles maakt hoe dit duo denkt, ontwerpt en dingen maakt. Het resultaat? Stuk voor stuk objecten die de grens tussen design en kunst bewandelen. Hun oeuvre wordt ook weleens vergeleken met “art-design”.

Naast hun eigen productie heeft Studio Job ook met enkele grotere fabrikanten samengewerkt en prachtige stuks uitgebracht.

Seletti

In samenwerking met Seletti heeft men het idee van de klassieke smeedijzeren tuinmeubels herdacht en in een modern jasje gestoken of zoals ze het zelf noemen “Rock ’n Roll!”. De originele patronen zijn vervangen door niet zo gebruikelijke figuren zoals gasmaskers, vlinders, theekoppen, enzovoort. Ze zijn vervaardigd uit aluminium met een matte finish. Je kan ze dus in weer en wind buiten laten staan. Met deze unieke tuinmeubels valt er zeker te pronken op zowel zomerse als regenachtige dagen. Het is ook mogelijk om de afzonderlijke delen van deze meubel set te kopen. U kan enkele stuks bij ons in de webshop aankopen.

Slamp

De Tube collectie van Slamp is ook ontworpen door Studio Job. Met zijn gewaagde look wil Studio Job ode brengen aan de Tube lamp van de jaren ’90. De collectie bestaat uit verschillende extravagante lampen met elks hun sterke en surrealistische uitstraling (Faena Art, Bananas, Perished).

 

Wil je up to date blijven?

Volg ons op facebook !