Altijd iets nieuws

ACE Lighting is altijd op zoek naar iets nieuws, of het nu een nieuwe ontwerper of een nieuwe technologie is.

29/05/2017

Nieuw bij ACE: Light Book

Vanaf nu te koop bij ACE: Het prachtige ontwerp van Pascale De Backer. Sinds 2017 is dit ontwerp onderdeel van de permanente collectie in het Design Museum in Gent. De lamp is vanaf nu beschikbaar bij ACE.

De Light Book is een leeslamp. De lamp kan horizontaal of verticaal geplaatst worden. Op zijn zijde kan de lamp open gezet worden en zijn de vijf bladzijden goed zichtbaar. De vijf bladzijden van acryl zijn elk 6 mm dik. Het LED licht van 3500K is dimbaar. De cover van het boek is gemaakt van zwart linnen.

De Light Book is een klein lichtobject dat voor een sfeervolle verlichting zorgt in de ruimte en een verrassende poëtische dimensie verzorgt.

Designer Pascale De Backer vertelt: “Een paar jaar geleden kreeg ik het idee voor Light Book. Al vanaf dat ik klein ben, ben ik altijd gefascineerd geweest door boeken en ben ik ook altijd omringt geweest door boeken.  Boeken brengen me in een andere wereld. Ik val soms met een boek in slaap; je vindt altijd een boek op mijn nachtkastje. Een boek is een sterke, maar stille aanwezigheid dat je uitnodigt het te openen en zijn mysteries te ontdekken… Wat is dan mooier dan een licht in het donker dat verspreid wordt door iets dat toegang geeft tot het rijk der dromen? Dat is hoe het idee voor Light Book tot stand is gekomen. Ik wilde het licht in de boeken stoppen en mensen verleiden het boek te openen…”

 

 

Light Book 5
Light Book 1
Light Book 2
Light Book 3
Light Book 4
LIGHT BOOK
Light Book Dimensions
Wil je up to date blijven?

Volg ons op facebook !