Altijd iets nieuws

ACE Lighting is altijd op zoek naar iets nieuws, of het nu een nieuwe ontwerper of een nieuwe technologie is.

06/04/2018

Maak uw tuin/terras klaar voor de lente

Daar is de lente! Tijd om uw tuin te herontdekken, te genieten van de al iets warmere zon en te ontspannen na een helse winter. Het is dé moment om opnieuw oog te hebben voor uw tuin of terras. Met de juiste buitenverlichting kan u tot in de late uren genieten van het nieuwe frisse groen. Laat de ondergaande zon u niet tegenhouden om gezellig lang buiten te blijven zitten.

Voor de juiste buitenverlichting kan u best beroep doen op onze lichtexperts. Zo kunnen we samen een geschikte sfeer creëren in uw buitenomgeving. Als u liever zelf van start wil gaan lees dan even deze lijst van do’s en don’ts om een perfect resultaat te bekomen.

Do’s

Uw woning is het middelpunt van de aandacht
De juiste verlichting versterkt de zichtbaarheid tijdens de donkere uren van de dag. Bovendien draagt het bij aan de beveiliging van uw eigendom. Het is van cruciaal belang dat zowel de muren als de architecturale elementen van uw huis voldoende belicht worden.

Gebruik maken van het schaduwspel
Buitenverlichting legt sterk de focus op het samenspel van licht en schaduw. Door bijvoorbeeld lampen te voorzien aan de basis van een stenen muur zal de textuur van het materiaal geaccentueerd worden en hierdoor een zekere diepte creëren.

Werk met verschillende lagen
Stel dat u een beeldhouwwerk in uw tuin hebt staan en dat u dat zou willen belichten. Door het kunstwerk vanuit verschillende hoeken te belichten zal het kunstwerk de blikvanger van uw tuin worden i.p.v. de verlichting zelf. Dit geeft een uniek effect dat de visuele sterkte van het object niet zal verstoren. U kan daarnaast visuele diepte toevoegen aan uw buitenruimte door de buitenverlichting correct te plaatsen. We zien vaak dat alleen de gevel of het terras verlicht wordt en dat dit van binnenuit een zwart gat vormt. Deze bijwerking kan u gemakkelijk oplossen door een paar bomen of objecten rondom de woonst te verlichten. Hiermee vergroot u de buitenruimte en geeft dit bijgevolg een gevoel van veiligheid.

Kies voor kwaliteit
Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is van groot belang om voor materialen van goede kwaliteit te kiezen. Op lange termijn zal dit voordeliger uitvallen dan te kiezen voor goedkopere alternatieven, die in de loop der tijd sneller vervallen. Verder is kwalitatieve verlichting vaak zuiniger door de keuze van materialen en het type armatuur dat wordt gebruikt.

Don’ts

Vermijd rechte lijnen
Een fout die dikwijls voorkomt is de plaatsing van verlichtingsarmaturen in een rechte lijn, bijvoorbeeld langs een pad. Het geeft het gevoel dat men op een oprijlaan of een startbaan van een vliegtuig loopt, wat zeer onaangenaam aanvoelt. Wees creatief en speel met de esthetiek van verlichting om zo een unieke ervaring te creëren.

Vergeet de details niet
Over het algemeen wordt er veel focus gelegd op de grote aspecten, zoals bomen en sculpturen, wat betreft de buitenverlichting. Details worden op die manier vaak vergeten terwijl ze een beslissend effect kunnen hebben. Zoek daarom naar kleine zaken die kunnen worden geaccentueerd met de juiste verlichting. Dit komt de consistentie van het grotere plaatje ten goede.

Beperk uw keuzes
Zoals eerder vermeld begint alles bij de woonst zelf. Het is van cruciaal belang om dezelfde stijl in verlichting te behouden en een ongeordende reeks lichten te vermijden. Vergeet zeker niet om naar de locatie van de fixtures te kijken en een passend model te kiezen. Op deze manier vermijdt u een wanordelijke overmaat aan allerlei verschillende modellen.

Gebruik geen zonne-verlichting
Individuele verlichtingsarmaturen die gebruikmaken van zonne-energie zijn vaak niet zo effectief als men zou denken. Dit type verlichting is sterk weersafhankelijk en heeft dikwijls geen grote opslagcapaciteit bedoeld voor een vaste lichtintensiteit. Zonneverlichting is eerder geschikt als decoratie. Kies daarom een verlichtingssysteem dat de buitenverlichting een correcte stroom geeft, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over slecht presterende armaturen.

Wilt u meer informatie hierover of zou u graag even willen praten met een van onze lichtexperts? Neem contact op met ons en dan helpen we u graag verder.

Wil je up to date blijven?

Volg ons op facebook !