Altijd iets nieuws

ACE Lighting is altijd op zoek naar iets nieuws, of het nu een nieuwe ontwerper of een nieuwe technologie is.

16/08/2017

De nieuwe collectie van Tom Dixon

Onze Tom Dixon winkel zit weer boordevol nieuwigheden, van verlichting tot interieuraccessoires. Zeker een bezoekje waard.

Cut

Een nieuwe reeks diamantvormige wand- en hanglampen doet zijn intrede in onze winkel. Verkrijgbaar in zowel chrome, als smoked sluiten deze mooi aan bij de metallic kleuren van de gehele Tom Dixon collectie. De spiegelafwerking maakt dat de lampen van uitzicht veranderen als ze branden. De diamanten spiegels worden transparant en transformeren in een spel van reflectie. Het lichtspel projecteert zich ook op zijn omgeving in prachtige lichttekeningen op de muur.

 

Melt

De alom bekende Melt collectie breidt uit met een nieuwe vorm. De plattere vorm is ideaal om op elk oppervlak geplaatst te worden. Het combineren van de bolle en platte lampen creëert een mooi samenspel van vormen en licht. De veelzijdigheid toont zich in de vormen, kleuren en formaten. De Melt surface lamp kan zowel binnen, als buiten gebruikt worden. Net zoals bij de Cut collectie zijn deze lampen vervaardigd met een spiegelafwerking. De tekening die tevoorschijn komt als de lamp brandt, refereert naar beelden van de kosmos. Reflectie, transparantie en lichtspel blijven de collectie van Tom Dixon domineren.

Beat

Twee grotere versies, namelijk Flat en Waist, complementeren de Beat collectie. De vormen zijn geïnspireerd op Indische kookpotten en watervaten. Vervaardigd volgens authentieke technieken uit één enkele messing plaat geeft de lamp zijn bijzondere indruk. De lampen zorgen voor een warme sfeer en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (messing, zwart, wit en grijs). Met de getextureerde binnenkant draagt de lamp de handtekening van zijn maker.

 

Wingback

Om uw interieur compleet te maken met de creaties van Tom Dixon, vullen we het verlichtingsassortiment aan met meubels en accessoires. De Wingback stoelen zijn geïnspireerd op twee oervormen van sofa’s, namelijk de wingback en balloonback. De fauteuil bestaat in drie maten (klein, groot, tweezit) en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen om ieder interieur te complementeren. De elegante vorm omarmd je als je erin plaatsneemt en schept een intieme sfeer.

 

Super textile

De textielcollectie van Tom Dixon is ontworpen om interessante combinaties en stapel formaties te creëren in uw interieur. Naast een breed canvas aan kleuren, biedt de textielcollectie ook een veelzijdigheid aan aangename texturen. Met hun delicate binding van zacht lam en kamgaren, zijn de dekens en kussens ontworpen om levenslang mee te gaan. De kussens zijn gevuld met eenden veren uit Denemarken van zeer hoge kwaliteit.

 

Wederopleving van de S- chair

De S-chair als iconisch ontwerp van de jonge Tom Dixon. In zijn tijdperk bij Cappellini (eind jaren ’80) heeft hij deze stoel ontworpen met als startpunt de kip in zijn meest uitgepuurde vorm. De stoel vormde toch wel een doorbraak in zijn carrière en zette hem op de kaart van de designwereld. De vorm van de stoel is nu herwerkt en heeft zijn weg naar huis teruggevonden. Het oorspronkelijke ontwerp werd aangepast naar nieuwe fabricage mogelijkheden en voor meer comfort te verzekeren.

Wil je up to date blijven?

Volg ons op facebook !