Altijd iets nieuws

ACE Lighting is altijd op zoek naar iets nieuws, of het nu een nieuwe ontwerper of een nieuwe technologie is.

27/09/2017

Antwerp Fashion weekend bij ACE Lighting

Ter gelegenheid van Antwerp Fashion Weekend zetten we graag even enkele fashiondesigners en modemerken in de kijker die meer dan enkel kleding maken.

Issey Miyake
Wist u dat Issey Miyake, gekend van de gelijknamige modelijn en parfums, ook verlichting heeft getekend voor Artemide? De lampen die hij voor het merk ontwierp behoren tot zijn IN-EI reeks waar producten worden vervaardigd uit een gerecyclede petflessen. De vormen stellen driedimensionale wiskundige vormen voor die we ook in de Japanse origami terugvinden.

Diesel Living
Naast kleding en modeaccessoires heeft Diesel ook een aparte lijn Diesel Living. Deze collectie omvat alles om een huis in te richten waaronder ook verlichting en accessoires. Voor de verlichting werkt diesel samen met de bekende fabrikant Foscarini. Samen hebben zij al enkele knappe stukken geproduceerd die meestal geïnspireerd zijn op de industrie.

In samenwerking met de italiaanse accessoire fabrikant Seletti maakte diesel dan weer enkele serviezen en ontwikkelde ze ook enkel decoratiestukken. Bij deze collecties is het meteen ook duidelijk dat de inspiratie uit de industrie en de astronomie komt.

Suzusan
De wortels van het Suzusan-label liggen in de Japanse stad Arimatsu waar de Murase familie al vijf generaties textiel vervaardigd volgens de traditionele Shiboritechniek. Om een frisse wind door het eeuwenoude bedrijf te blazen heeft de familie beslist om enkele lampen te creëren uit deze stoffen als driedimensionale lichtkunstwerken. In elke lamp die Suzusan maakt zitten uren handwerk om de stof te vervaardigen en de lamp te assembleren. In de onderstaande video wordt het volledige proces uitgelegd.

 

Wil je up to date blijven?

Volg ons op facebook !