Altijd iets nieuws

ACE Lighting is altijd op zoek naar iets nieuws, of het nu een nieuwe ontwerper of een nieuwe technologie is.

08/05/2017

8 mei: Dag van de zon

Vandaag is het de dag van de zon. Deze dag in het teken van het licht omarmen we natuurlijk bij ACE. De zon is ook vaak een inspiratie voor verlichting. Want wie wil er nu geen zonnetje in huis? We delen met u een aantal inspirerende ontwerpen en wensen u een stralende dag.

 

Here Comes The Sun – DCW

Dit in 1970 uitgebrachte ontwerp van Bertrand Balas is een spel van licht. Wanneer de lamp brandt  ziet u, afhankelijk van uw gevoel, de zon opkomen, stralen of juist het maanlicht reflecteren. In verschillende kleuren en maten beschikbaar.

 

Lederam – Catallani & Smith

Dit elegante lichtje is zowel op wand als plafond te monteren en bestaat in verschillende varianten. Het principe met de dunne schijven met een gouden afwerking zorgt voor een verrassend chique en warm licht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Macchina della luce – Catellani & Smith

Deze hanglamp bestaat uit drie schijven met een doorsnede van 80, 50 en 30 cm. Het licht schijnt naar boven en wordt verspreid via de onderzijde van de discs en geeft een gouden gloed aan de ruimte.

 

Soleil Noir – Luceplan

Deze ‘Zwarte zon’ van Luceplan bestaat naast een zwarte afwerking ook in het wit en is optimistischer dan zijn naam doet suggereren. Het ontwerp is perfect in balans en zijn asymmetrische vorm geeft een futuristische uitstraling. Het armatuur heeft een afmeting van 1200 x 625 mm en is verkrijgbaar in hanglamp of plafondlamp.

 

Copernico – Artemide

Geen letterlijke vertaling van de zon, maar een weergave van ons sterrenstelsel. De Copernico heeft verschillende LED lichtjes en schijven die afzonderlijk van elkaar kunnen draaien. U kunt hierdoor de compositie van de lamp zelf bepalen en veranderen.

 

 

Wil je up to date blijven?

Volg ons op facebook !